Picture
 
Picture
Origineel gepost op 7 juli 2010
Ik ben al een tijdje op zoek naar de ideale sleeve voor m'n Sony PRS-300.  De ideale sleeve heeft volgende kenmerken:
  • Kost minder dan 20 euro
  • Beschermt de display (en is dus keihard)
  • Mag er ook nog een klein beetje aardig uitzien
  • Past perfect om de PRS-300
De meeste sleeves zijn óf niet stevig, óf overdreven geprijsd, óf ze zien er oubollig uit (type Succes-agenda van vroeger).



 
Picture
iPad
Origineel gepost op 12 mei 2010
Iemand vroeg mij welk leesapparaat ik zou meenemen naar een onbewoond eiland, als het er maar één mocht zijn: de iPad of een Ereader? (nou ja, het lag iets genuanceerder, het ging om een ingewikkelde, verre en potentieel erg warme plek).

Mijn antwoord is misschien wat flauw: dat hangt af van wat je het belangrijkst vindt. Neem het volgende mee in je overweging:
  • Wil je er primair mee lezen, of juist primair mee surfen?
  • Wil je het scherm in de zon goed kunnen zien?
  • Hoe belangrijk is de gebruiksduur van de accu voor je?
  • Hoe belangrijk is de omvang van het apparaat voor je?


Ik-hartje-Bonkies!

7/19/2010

 
Hema-Bonkies Duh en Riff
Hema-Bonkies Duh en Riff
Origineel gepost op 11 mei 2010
Briljante marketingactie van de HEMA: de Bonkies. Bij elke 5 euro krijg je een bonkieknikker en bij 3 knikkers krijg je een kostuumpje waarmee je je knikker in een stoer mangapoppetje omtovert.

Officieel bedoeld voor kinderen, maar de grote kinderen genieten stiekem mee. Ikke wel, in elk geval.

Want wie valt er nu niet voor Duh, de blasé-tut-hola-bonkie of Riff, de beukende-hard-rock-bonkie? Of toch Plof, de ruftende-te-veel-prei-gegeten-bonkie?


QR codes

7/19/2010

 
Picture
Origineel gepost op 9 mei 2010
Een testje met een QR code generator voor mijn werksite www.uu.nl/geo. Gemaakt met de 'QR Code Generator' van het ZXing Project'


Mofuse

7/19/2010

 
Origineel gepost op 6 mei 2010
Met Mofuse tover je je blog in 30 seconden om in een mobiele website. Het duurde even voor ik de mobiele versie van deze blog op mijn Desire kon bekijken, maar na een minuut of 10 lijkt nu alles te werken. De service is gratis, bij de betaalservice komen er geen advertenies op je site.

Met dank aan Moqub, tussen wiens spullen ik Mofuse voor het eerst tegenkwam.


 
Origineel gepost op 22 april 2010
Ik heb 15 jaar ervaring met content management, dus ik heb de nodige tools gezien. Maar over Weebly ben ik oprecht enthousiast, vanwege de waanzinnig gebruiksvriendelijke interface en de grote hoeveelheid functionaliteiten die met een eenvoudige drag and drop interface beschikbaar zijn. Voortaan kan echt iedereen zijn eigen website of blog maken. Probeer het zelf op www.weebly.com

Weebly is op z'n best in Firefox (Update 6 mei 2010)
Weebly doet het een stuk beter in Firefox dan in Internet Explorer. Verder vind ik het nog steeds een perfect tool.


Netlibrary

7/19/2010

 
Origineel gepost op 22 april 2010
Sinds kort kun je als lid van de Gemeentebibliotheek Utrecht gratis lid worden van Netlibrary. Bij Netlibrary kun je digitale bibliotheekboeken lenen, die je vervolgens 3 weken lang op je reader kunt lezen. Mijn eerste kennismaking met Netlibrary verliep teleurstellend. Het aanbod is erg klein, de beschikbaarheid van de boeken is laag en de zoekmogelijkheden zijn op z'n zachtst gezegd beperkt. Hopelijk gaat dit in de toekomst verbeteren.